Blomsterfakir, Flower frog eller Pin-holder!

Blomsterfakiren är en väldigt bra och finurlig liten grej som jag tycker mycket om. Den är designad för att stödja långa stjälkar i olika sorters vaser när man gör blomsterarrangemang. Man sätter fast fakiren i botten av en vas och sen sticker man helt enkelt ner stjälkarna försiktigt i piggarna. Vips så sitter stjälken på plats och flyttar sig inte därifrån.

Blomsterfakirer användes mycket förr i tiden och har spårats ända tillbaka till 1600-talet i Europa och så länge sedan som på 1400-talet i Japan. När Oasisen kom på 50-talet försvann nästan fakirerna helt och hållet. I dagens läge vill i varje fall inte jag använda den plastiga och icke miljövänliga stickmassan, det är nu vi ska börja använda de gamla hederliga blomsterfakirerna igen. Man kan använda dem om och om igen. Ofta kan man hitta fakirer på loppisar, de hänger med i åratal!

Använder man blomsterfakiren tillsammans med hönsnät får man otroliga möjligheter att arrangera vackra och stora arrangemang.

blomsterfakir, fakir, flower frog, pin holder, min blomstertid, miljövänliga blomsterarrangemang

En bomsterfakir kallas även för flower frog därför att den sitter i vattnet precis som en liten groda. Pin holder är ett annat namn som används.

En blomsterfakir kan se ut på många olika sätt. Den jag fastnat för är i metall, ganska tung för att den ska kunna hålla stjälkarna utan att välta. Men, de kan också vara i glas, porslin eller plast med hål som man sticker stjälkarna i. De kan vara runda, i olika storlekar eller fyrkantiga. På bilden kan ni se lite olika varianter.

blomsterfakir, fakir, flower frog, pin holder, min blomstertid, miljövänliga blomsterarrangemang

Eftersom jag tycker att blomsterfakirer är så finurliga och dessutom miljövänliga så vill jag gärna att fler börjar använda dem. Därför kommer jag inom kort att sälja fakirer i min webshop. Inledningsvis runda i två olika storlekar.

blomsterfakir, fakir, flower frog, pin holder, min blomstertid, miljövänliga blomsterarrangemang

kommentarer

 • eJRpsYArCfHWF

  jxXBhiKmdAeR
 • nCtqUhVJbjXf

  uZhoEKrzgQl
 • JGjmobWBHV

  BWaHsrTmXe
 • KNiUaOVnRfGutSwH

  KLnFwMiotGDcN
 • fWnrGFgjvkMxNtQa

  XdTjSBAgus

Lämna en kommentar

Namn .
.
Meddelande .